IPAK inštitut za simbolno analizo in razvoj informacijskih tehnologij
Uvod  
Novice  
Tekoči projekti  
Zaključeni projekti  
Povezave  
Stik  
 
 
Uvod

Zavod IPAK Inštitut za simbolno analizo in razvoj informacijskih tehnologij deluje že od leta 2000, in sicer na področjih razvoja in uporabe informacijskih tehnologij, promocije znanosti, izumiteljstva in inovatorstva, izobraževanja in razvoja novih izobraževalnih metod, spodbujanja ustvarjalnosti, ustvarjalnih skupnosti in prostovoljstva, regionalnega razvoja, promocije družbenih inovacij, humanistike ter oblikovanja storitev za osebe s posebnimi potrebami.

Razvija izobraževalno (izobraževanja, tečaji, delavnice), publicistično (izdaja knjig in drugih priložnostnih publikacij) in raziskovalno dejavnost (delovanje raziskovalne skupine).

Do sedaj je IPAK izvedel več pomembnih evropskih in nacionalnih projektov in sicer v okviru naslednjih programov: Eureka (Etos, ISMDMP), LifeLong Learning Programme (e-know-net, Tale, MobiBlog, HiStory, Experts, Bridge, eSwimming, iLearn Nest, STENCIL), Central Europe (Custodes), Čezmejno sodelovanje Slovenija Hrvaška (PTO, IRIS, INKUB), IPA Bosna in Hercegovina (Medicinski otpad), FP7 (weSPOT).

Zavod IPAK imam pomembne stike z raziskovalci in organizacijami v tujini, ter domačimi podjetji in organizacijami. Partnerji inštituta prihajajo iz EU, Jugovzhodne Evrope, Ruske federacije in ZDA.

IPAK inštitut ima 8 patentov pridobljenih od Urada za intelektualno lastnino in 4 blagovne znamke.

Vizija IPAK inštituta je, da s svojim delovanjem pripomore k družbenemu in gospodarskemu razvoju na lokalni, regionalni in globalni ravni, in sicer z modro uporabo tehnologij, z razvojem ustvarjalnosti in s socialnimi inovacijami.

Copyright IPAK 2016 All Rights Reserved/p>